Hemmagjord havremjölk

20140316-174334.jpg

Utmaningen i #bravalnyavanor denna vecka är mejerifritt. Det är förstås helt frivilligt hur långt man går, hur mycket man byter ut och vad man provar. Jag kommer inte att köra mejerifritt rakt av, men ska försöka att utmana mig att testa så mycket som möjligt.

Jag har i alla fall gjort en gammal enkel favorit idag, havremjölk, eller havredryck kanske man borde kalla den. Jag låter 3 dl havregryn stå och dra i 12 dl vatten ihop med lite salt och en bra olja. Min linfröolja är just nu slut, annars passar det bra för omega-3n skull och för att den trivs bäst utan upphettning. Jag tog olivolja och lite kokosfett när jag mixade sedan.

Jag mixar lite i taget och silar sedan genom ett handduksklätt durkslag. Jag tror faktiskt att jag ska skaffa mig en bättre silduk, men detta funkar 🙂

Sedan häller jag upp i fin flaska och ställer i kylen. Den passar fint till havregrynsgröt, pannkakssmet, i smoothie, kaffet osv.

Barnens smoothie idag görs på just havremjölk, liten bit banan, en klick ekologiskt jordnötssmör, strandnyponpulver och dunderpulver. Det gillas! (som Helhetshälsas ambassadör passar jag på att påminna om helhetshälsas tävling på instagram också, där man kan vinna just det man önskar och behöver)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply