sep
2012
Hemmagjord lakritsglass
Jag älskar lakrits just nu 🙂 Idag gjorde vi egen lakritsglass med hjälp av Vilmers glassmaskin och det lakritspulver jag skrivit om förut. Perfekt med hemmagjord glass, då man verkligen själv kan styra mängden socker och inget annat onödigt trams behövs i, inga konserveringsmedel till exempel.
Denna gång gjorde jag så här:
4 äggulor vispades med knappt 1 dl socker.
Detta värms till 37-40 grader så där och sedan hade jag ner 1.5 vispgrädde och 1.5 dl mjölk.
Ställde detta i kylen för att svalna rejält.
Blandade med 2 dl vispad grädde.
Blandade ner lakritspulver, några teskedar (men kunde ha haft i mer…man får prova sig fram)
Sedan ner i nedkyld glassmaskin, vispa 20 minuter och ställ i frysen. När vi serverade den på eftermiddagen var den på gränsen till för mjuk, men efter middagen om en stund är den nog perfekt 🙂
Vilmer har en bli Melissa-glassmaskin. Just nu såg jag att det är 50% på en annan sort på Ellos. Jättebra present ju, kanske med goda tillbehör till så som Vilmer fick, eller med fina glasskålar.
