mar
2015
Hemmagjord sockerfri blåbärssoppa med psylliumfröskal
Imorgon är det Vasaloppet. Blåbärssoppan är fixad! Jag ville göra egen i år, för att testa hur det går att göra en utan socker och potatismjöl och det gick ju fint. Jag provade mig lite fram och sitter nu och smakar en kopp. Imorgon värmer jag upp den och spär med lite mer vatten.
6 dl frysta blåbär
14 dl vatten
1 tsk gojibärsextrakt från Helhetshälsa
ca 3/4 msk psylliumfröskal från Helhetshälsa
2 tsk lucumapulver
0.5 dl sukrin
Jag mixade blåbär med ca 1 liter vatten. Sedan hällde jag över i kastrull och vispade ner övriga ingredienser och så mycket vatten att det kändes lagom. När det sedan värmdes på tjocknar soppan pga psylliumfröskalet. Det är ju sedan bara att fylla på mer vatten eller mer psyllium beroende på hur tjock soppa man vill ha 🙂