Hemmagjord sushi

Idag gjorde vi sushi igen, riktigt gott. Massor blev det också. Jag vågade mig på att prova också idag, och bidrog med en rulle av tunn omelett, morot och wasabi. Jan gjorde andra rullar och fina bitar med lax och avokado.

Ungarna åt så det sprutade ut genom öronen. Eftersom vi via smartson fick testa Barnens grillkorv från Lithells tog jag fram två sådana också och delade upp i lagon bitar till pinnarna. Men det hade nog itne behövts. De åt så de nu legat och jäst ett bra tag i soffan.

Jan köpte så pass mycket fin lax att det räckte att okynnesäta. Båda barnen tog extra bitar av lax, när de inte orkade mer ris. Kanon!

Äter ditt barn fet fin fisk 2-3 gånger i veckan? Fiskpinnar inte inräknat….inte tillräckligt med fisk i en sådan! Vi försöker äta fisk ett par gånger i veckan hemma och så får de ju det på förskolan. Vill man vara på den säkra sidan kan man ju komplettera med omega-3 då och då. Passa på att tävla här så kan du ju vinna….

Fisk och skaldjur innehåller mycket D-vitamin, jod och selen. Det är ämnen som många svenskar i dag får för lite av. Fet fisk, som lax, sill och makrill, innehåller också det särskilda omega-3-fett, DHA, som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Barn behöver omega-3-fett bland annat för att hjärnan och synen ska utvecklas normalt.

Därför är det bra för både vuxna och barn att äta 2-3 portioner fisk eller skaldjur i veckan och att välja olika sorter, både mager och fet fisk. En portion motsvarar 100-150 gram fisk. I dag äter bara en av tre svenskar fisk minst två gånger i veckan. Livsmedelsverket

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply