Hemmagjorda potatischips

låda chips

Igår var det ju potatisens dag! Vårt sätt att ”fira” det här hemma var att göra hemmagjorda chips. Jag köpte en låda med frukt och grönt från Årstahallen. En låda med sådant som inte går att sälja till fullpris längre, och där de 100 kr går direkt till Akademiska sjukhusets barnfond. Jag var snabb och fick lådan, la lite extra pengar och kände ändå att jag fick massor med greker för pengarna. Bland annat potatis!

Det blir så gott, och är väldigt enkelt även om det tar lite tid. Hyvlade tunt med min mandolin, lät ligga i kallt vatten en timme ungefär och friterade sedan några i taget i galet het solrosolja. Lite salt på medan de låg och droppade av lite på hushållspapper, sedan är de klara. Är de lite mjuka är det bara att fortsätta ha den under grillen i ugnen en stund.

Jag gjorde faktiskt några till nu på kvällen, medan jag såg en gammal Wallander på TV4play- höstlov it is!

Vi frossade i frukt och grönt igår och idag. Det blev massor med juice på äpple och apelsiner. Vi käkade tortillas med mycket paprika, salladsmix och ekotomater, och åt mango och papaya till kvällsfikat. Idag blev det lasagne med paprika i, tomatsås gjord på tomaterna. Bra låda jag fick tag på, en hel del eko dessutom, för en bra sak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply