Hemmagjort amningste

Idag kommer Carro, Henke och bebisen, som troligtvis ska få heta Alma, hit. Vi bor ju så nära, så det blir kanske en precis lagom lång promenad så här 3 dagar efter att hon kom ut. Vi längtar!

Vi ska bjuda på fika och ge skruttan sina presenter. De flickkläder vi hade hemma är större. Vi har ju haft turen att få låna så mycket av både Elin och Moa. Så nu har jag köpt två små set i stl 56 på name it på Gränby. Hon är bara 49 cm lång men kanske kan det gå ändå. Sedan får de med sig en påse med Norias minsta kläder, då alltså mest 62. När vi sedan fått träffa tösen och när de vet vad de behöver ska vi handla mer, så gärna så, och kanske inte bara på rean.

De ska få med sig lite bullar och en kyckling/bacon-lasagne. Jag minns så väl att Carro hade med sig en lasagne när hon kom första gången när Vilmer kommit. Så jag kör en favorit i repris och hoppas de uppskattar lite färdig mat. Dessutom har jag kokat lite amningste till Carro att prova. Det funkade mycket bra på mig. Jag drack det till och från med båda barnen. Framförallt när jag glömt dricka ordentligt eller när vi varit i farten mycket och det påverkat mjölkmängden.

1 msk anis
1 msk fänkål
1 msk kummin

Detta kokar jag upp i 7.5 dl vatten och låter sjuda i 15 minuter. Kan drickas kallt eller så värmer man upp och smaksätter med tex en annan frukttepåse eller lite citron eller så.

Fänkål dämpar gaser och är kramplösande (bra både för mor och barn  början). Anis och  fänkålsfrön ökar mjölkproduktionen  och kan lindra kolik hos spädbarn.

Vill man köpa färdigt amningstete finns det så klart också i flera varianter. Bland annat har Salus en, liksom Weleda. Jag har provat båda dessa också. Salus köpte jag på hälsokost och Weledas fick jag prover på vid något tillfälle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply