jun
2012
Hemmagjort knäckebröd med frön
Av någon anledning fick jag för mig att göra mer knäckebröd. De förra blev så bra, och nu har de ätits upp.
Jag utgick från proportionerna i receptet i ”Gott att ge bort”, men ville prova bara lite annorlunda än förra gången.
25g jäst (1/2 paket), 3 dl vatten, 25 gram mjukt extrasaltat smör i kuber, 2 tsk salt, 3 dl grovt rågmjöl, 1 dl rågflingor, 1 dl grahamsmjöl, 1 dl frön varav ca 1/2 var sesam och 1/4 psyllum och 1/4 linfrön. Sedan vetemjöl tills degen kändes lagom, ca 4.5-5 dl. Jäste 30 minuter.
Bakade ut tunt och tryckte ut med pepparkaksformar. Naggade med gaffel, penslade och gräddade i 200 gradig ugn tills de var gyllenbruna, ca 12 minuter. Då är de fortfarande lite mjuka, men lägger man dem att svalna på galler (eller på träbricka eller likanande) så hårdnar de.
Gott och gulligt! Ikväll blir det dinosaurier och giraffer till kvällsfika, och imorgon får mamma och Åke ett gäng fjärilar i en papperslåda.

Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184