Hemmagjort smör med linfrö- och nattljusolja

20140722-093407-34447960.jpg

I julas köpte jag massor med grädde så där galet billigt. Det har legat i frysen och jag tar fram då och då när jag ska göra gräddiga såser. Har hört att det inte går att vispa men var ändå tvungen att prova häromdagen när jag ville göra eget smör. Det gick ju perfekt. Så nu blir det hemmagjorda smörvarianter ett tag 🙂

Gårdagens smör blandade jag med lite linfrö- och nattljusolja. Både för att det är så nyttigt och för att det kanske inte blir lika hårt i kylen då. Sedan rörde jag i havssalt. En del tog jag undan och blandade ner lite örter i också. Så galet gott. Tur att jag har sådana frökex kvar, annars är jag rädd att det skull bli lite för många mackor ätna 🙂

Det går bra att steka i också. Igår stekte jag kantarellerna jag plockade i lördags i mitt eget smör- vilken tillfredsställelse 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Hemmagjort smör med linfrö- och nattljusolja

  1. ivi
    28 september, 2014 at 23:15 (9 år ago)

    Ser helt sjukt gott ut!!! Var fick du tag i kantarellerna? Hehe.
    Är den där oljan bra verkligen? Klickade hem den nu 🙂

Leave a Reply