Hjälpas åt med maten

Sitter här och tänker på alla rester i kylen. Och tänker att nu när man är ledig är ju matlagning inget jobbigt, förutom att man liksom ska äta jämt, frukost, fika, lunch, mellis, middag och kvällsfika…..varje dag i flera veckor 🙂

Sedan började jag fundera på hur man skulle kunna göra för att hjälpa varandra. Många verkar ju söka sätt för att få bra mat lätt. Antalet färdiga matkassar som levereras i Sverige har ju ökat. Som jag skrev tidigare ska vi prova på en till snart, middax. Vet att även elin ska prova. Bodde man närmare varandra skulle man ju träffas hos den ena ena dagen och hos den andra den andra dagen och så fick den ena laga maträtt 1 ur båda kassarna till b¨åda familjerna den dagen och den andra laga maträtt 2 från båda matkassarna den andra dagen….om ni förstod hur jag menade?

Eller så skulle man byta mat med varandra lite oftare. Jag och Carro bytte big pack-lådor med varandra på torsdagar förut, när jag var mammaledig med Noria. Då sågs vi utanför dagis med varsin låda och bytte. På så vis slapp man laga mat en dag, mot att man lagade desto mer en dag. Tänk om 4-5 per gick ihop på t.ex. en arbetsplats. Alla hade med sig mat för 4 pers i en låda på måndagen. Då skulle man ha mat för 4-5 dagar mot att man gjorde ett jättestorkok på söndagen.

Lite tankar bara, hojta till om du hakar på och vill byta matlåda med mig någon gång!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply