Hjärtmusslor till middag

IMG_9602 (Large)

Dagens överraskningshjärta var i form av hjärtmusslor. Efter att jag hämtat barnen åkte vi och trängdes på Citygrossparkeringen. det blev en sväng på Citygross och sedan på systemet. Det stod musslor i vitt vin på listan 🙂

Det var första gången jag gjorde just hjärtmusslor och så här efteråt kan jag konstatera att jag skulle ha sköljt dem kraftigare. Det var lite sandigt på sina håll. Underbara smaker dock.

Började med att steka:
1/2 fänkål i långa smala bitar, 2 hackade vitlöksklyftor, 5-6 cm hackad purjo 

La ner torkad, rysligt stark chili, så bara lite, lite saffran (bara några smulor kvar i påsen, men det gav lite smak och lite färg), någon matsked persilja, 2.5 dl vitt ekologiskt vin som fick fräsa ordentligt en stund.

Ner med 1 kg hjärtmusslor och 2.5 dl kokande vatten. Stor kastrull med glaslock, så det ångade ordentligt. Bara några minuter behövs för att öppna upp alla musslorna.

Avslutade med att hälla på någon dryg dl grädde.

Serverade med färsk bröd från Citygrossbageriet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply