maj
2012
Hommus och tapenade
Jag bar med mig ett fat med morot, gurka, blomkål och småkex till grannarna att ha som småplock till bålen. Alltid bra för barnen att få äta lite grönsaker ifall grillen tar tid.
Hommus:
Jag gjorde en rejäl sats så jag ska ha lite hemma också. Jag tog 2 burkar kikärtor, 4 grovt hackade vitlöksklyftor, nästan 1 dl vatten (provade mig fram lite) och lite salt och mixade med stavmixern. Sedan hällde jag på 4 msk tahini och lite sesamolja.
Tapenade:
Oliver av olika slag. Denna gång hade jag gröna med chili, gröna med vitlök och några gröna med citron. Och så någon matsked kapris och olivolja. det räckte med vitlök, annars är det bara att mixa ner en klyfta också om man vill ha rejält tryck.
Båda dessa röror kan ätas utan att man behöver få så dåligt samvete.
Sedan grillade vi, vår grillpremiär. Gott kött, finfin sallad, krämig tzatziki, goda viner-mumma!
