Honungsmarinerade tunna revbensspjäll

Imorgon ska vi fira pappa som fyller 60 år. Det betyder att vi firar Vilmer också, med pappa, Carro, Henke och Alma. Jag ska fixa lite lunch, Carro fixar en tårta, lite frukt och så kantareller som de hade i frysen. Vi har valt att göra saker pappa tycker om. Så nu ikväll har jag griljerat revbensspjäll. När vi var hos pappa på helgerna brukade han köpa färdiga revbensspjäll på ICA i Almunge. Ordet fredagsmys fanns väl inte direkt då, men det var ju just det det var. När pappa var arbetslös fanns inte marginalerna att köpa revbensspjäll till att okynnesäta bara, och jag vet att pappa sörjde det då. Nu har han haft fast jobb i många år och kan unna sig revbensspjäll så klart, men jag hoppas han uppskattar mina ändå.

Jag blandade 1 dl flytande honung med 4 msk kinesisk soja, 2 msk olja, salt och vitpeppar.(hade det varit bara till mig hade jag dränkt dem i vitlök också, men det gillar inte pappa så mycket). Jag penslade på båda sidor la i ugnsform, 175 grader i en timme. Sedan ökade jag värmen till 250 grader, flyttade jag över spjällen på gallret i ugnen, la plåt under och penslade lite till, och stoppade tillbaka i ugnen. 7-8 minuter på ena sidan, vände, penslad och några minuter till i ugnen.

Det blev massor….så jag smakade lite. Gott gott! Jag låter dem sitta ihop tills imorgon, så kanske de hålls saftiga och goda. Hoppas pappa kommer att gilla dem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Honungsmarinerade tunna revbensspjäll

 1. Julia
  12 december, 2012 at 17:40 (11 år ago)

  Hej.
  Jag er född i Sverige, men bor nu i Danmark. Finns der fortsat at köpa färdiga revbennsspjäll i ICA i Sverige?
  Jag minns dem från jag var barn, og vil gerne smaka igen.
  Julia

Leave a Reply