Höstsvamp i massor

När jag var liten plcokade vi mycket svamp. Är det något jag förknippar med min pappa så är det svamp. Han har visat oss alla sina bästa ställen och nu får vi visa honom våra. För honom är det nog lite otroligt att Viltvattnet kan existera, så nära stad och hus, med massor av stigar och ändå svamp. Otroligt att man inte behöver gå flera kilometer in i obygden för att hitta svamp 🙂

Pappa kom in, tog en snabb kopp kaffe och så åkte vi upp till Viltvattnet allihop. Vi hade med oss köpebullar, kaffe och 3 påsar. Alla påsar fylldes 🙂 Vi hittade massor med svamp, och åkte sedan hem och gjorde en god smörgås till pappa som inte ville ha med sig svamp hem. Sedan rensade jag svamp hur länge som helst medan jag lyssnade på en ny spännande bok. Släke, första delen i en serie av Håkan Östlund.

Jag och Vilmer åkte iväg på första simskoletillfället för hösten och under tiden lagade Jan en underbar middag, med ett för oss nytt råris  (som visade sig vara jättegott, smjukt, nötigt), fläskfilé, svampstuvning, ugnrostade morötter och sallad. Och så fanns det en liiiiten skvätt vin kvar från det röda från i fredags.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply