Idag för 7 år sedan

Idag för 7 år sedan klev vi upp på vårt hotell i Krabi. Vi var lite snurriga av tidsomställningen, så vi valde första bästa båt till det närmaste ställe, Railey Beach. Så härligt det skulle bli att bada!

Vi köpte coca cola och ananaspinnar (härlig upptäckt, som spirello fast av ananas), tittade på vattnet och täntke att nu, nu ska jag vada runt klippan och titta på den där klättrarna som vi sett från båten.

Men vi kom inte så långt. Havet blev svart och Den Stora Vågen kom. Bilden är tagen ca 10 minuter innan vågen kom. Det faktum att vi har flera bilder på vågen visar ju att det dröjde ett tag innan vi förstod att det var allvar.

Det vi sedan fick uppleva kommer jag minnas för livet. Det finns hopp för människan, så bra som folk tog hand om varandra. Det blev den längsta, mest spännande resan i mitt liv, och med oss hem i magen hade jag en fin souvernir!

Var var du när du fick veta om tsunamin? Vad är ditt starkaste minne av den dagen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments on Idag för 7 år sedan

 1. Fnulan
  26 december, 2011 at 08:57 (11 år ago)

  Jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig in i er situation! Jag är glad för att ni klarade er.
  Kram

 2. Hanna
  26 december, 2011 at 09:35 (11 år ago)

  Vi klarade oss bra. Tror inte ens vi gjorde illa oss, och vi tappade inte heller bort varandra. Men det var skrämmande med alla människor som letade desperat, och alla saker som flöt runt överallt, folk som nästintill opererades på plats. Minns också hur glad och skärrad jag var över att vi tog rätt beslut utan att veta om det. Tex valde vi Railey beach och inte phi phi islands denna första morgon. Jag valde också att sitta en stund på stranden och inte direkt ge mig runt klippan för att kolla klättrarna. Det var långgrunt och jag hade tänkt vada dit. Tanken på att få vågen på sig mitt i vattnet framför en klippa skrämde mig. hade jag klarat det ens, så hade jag garanterat kommit ifrån Jan.

 3. Sara
  26 december, 2011 at 10:41 (11 år ago)

  Vilken tur att ni klarade er!
  Och vilken härlig blogg du har, den lär besökas oftare!

 4. Leena Kivioja
  27 december, 2011 at 18:24 (11 år ago)

  OjOjoj….glömmer aldrig de dagar i stugan då de visade allt på TV om o omigen….visste ju att du skulle dit men var lite fundersam exakt vilken dag du skulle åka osv. men sen kom det lugnande beskedet via sms att ni har klarat er….Det lättade enormt….satt som fastklistrad vid TVn o lyssnade på allt…..tårarna rann för man visste att många hade mist någon osv. Efteråt fick jag också veta att mina barns kusin också var där men hade klarat sig …..
  Tänka sig vilken souvenir ni fick med er dessutom….
  Händelsen har nog avskräckt många men jag vill till Thailand nångång men man vet ju aldrig….
  Glad att Ni klarade er!!

Leave a Reply