Ideal

Bilden kommer från DN, foto Alamy

Barn hör mer av det man säger än man tror. Det gäller att tänka sig för innan man säger att man vill bli av med degmagen, eller att man högt funderar på hur många km man måste springa för den där bullen osv. yvärr räcker det juinte med att föräldrarna har en sund syn på sin kropp, barn påverkas av så mycket. Idealen finns överallt, bland bratzdockor, popstjärnor och deras dansare, High schoolmusical-prylar, klädbutikers reklam…….

Jag läste som sagt ”Den farliga leken” som ju handlade om anorexi och kroppsideal. Idag såg jag en artikel om en undersökning gjord i Uppsala. Var femte sjuåring vill bli smalare. 7-åringar ska fortfarande vara sorglösa, men icke- så ser det inte ut längre.

Jag tycker verkligen att man ska hjälpa överviktiga barn. Att vara överviktig är farligt, och att vara det redan som barn ställer till det, både social och för hälsan. Men så klart måste det göras professionellt, kanske i samråd med dietist. Man måste vara noga med hur man uttrycker det, så att självkänslan inte får sig en törn eller allt går överstyr. MEN jag har svårt att tro att så många av dessa ”var femte barn” ens behöver gå ner ett gram.

Nej, nu ska jag servera en nyttig frukost till mina barn. Inte för att de ska gå ner i vikt, eller för att de inte ska gå upp i vikt heller, utan för att kroppen ska må bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Ideal

  1. Leif
    15 augusti, 2011 at 10:25 (13 år ago)

    Kan bero på att allt fler barn är fetare och ohälsosamma med.

Leave a Reply