Indisk fläskgryta med gröna linser

20121010-194831.jpg

Jag hittade billigt svenskt fläskkött på Kvantum häromdagen. Detta gjorde jag en gryta av idag. Med indiska kryddor. jag älskar indisk mat, stark och färggrann helst. Under mina 10 månader i England, hos en familj där kvinnan kom från en indisk famil, lärde jag mig äta indiskt. Det åts nästan alltid indiskt, även om det var hennes annanrs så brittiska maken som lagade den. När det var dags för hämtmat valde jag alltid Chicken madras, bland det starkaste jag ätit. Jag brukade fundera hur Chicken vindaloo smakade då det tydligen var ännu starkare.

Grytan idag är inte efter något recept alls, utan bara ett enkelt hopkok så att säga.

Fläskkött och gul lök bryntes i smör och olja.
Kryddades med vitlök, spiskummin, koriander och vindaloo curry och lite extra gurkmeja för att få den lite mindre grå.
Sedan på med kokosmjölk och gröna okokta linser. Detta fick koka ca 20 minuter till slinserna var mjuka. Jag hade lite redning också, för att få såsen att fästa i köttet 🙂

Svart thairis till.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply