Jobbat extra

Mamma ringde i veckan och frågade om jag kunde jobba några timmar idag. Jag funderade en stund och sa sedan ja. Att städa på hotellet är raka motsatsen till mitt vanliga jobb. Man jobbar relativt ensam. Man jobbar med kroppen. Det dyker inte ständigt upp saker att förhålla sig till. Man har kortsiktiga mål…man tar ett rum och stänger dörren när man är klar. Det är skönt! Jag jobbade 4 timmar och 45 minuter, kom upp i 9000 steg och blev lite trött i armarna efter bäddningen.

Samtidigt har jag lyssnat nästan lika många minuter på min talbok.För att inte komma för långt från mitt vanliga arbete så utspelar sig boken jag lyssnar till viss del på en skola. En rektor och en lärare finns med bland huvudpersonerna. Det är tredje boken i en serie av Annika Sjögren, där alla på ett eller annat vis handlat om skolpersonal. Lite kul! Inte så ofta man stöter på det och på ett naturligt sätt kommer sådana ämnen som lärare brottas med, upp i en skönlitteratur. Om ledigheter som ska beviljas, om barn som stökar i korridorer, om LTG, om bokstavsinlärning, om styrdokument, anmälningar till socialen, om att ta med sig jobbet hem, om föräldrar som ställer orealistiska krav mm.

Nu ska jag slappa ett tag innan jag tar itu med att fundera över veckan. Vilmer ska för första gången vara hemma själv lite längre än vanligt. Då måste det finnas mat att värma, pengar på kontantkortet mm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply