Jordgubbsglass med kokos

Jag är barnsligt förtjust i kokos. Kokosmuffins, kokosgodis, kokos i flingorna, kyckling i kokosmjölk, kokospannkaka, kokosolja till hår och hud också 🙂 tom under armarna numera (kanondeo jag gjorde förut)

Nu har jag gjort glass med kokos också.

Arla jordgubbsgrädde + lite vanlig grädde vispades. I en annan skål vispade jag äggvitan från 3 ägg, ihop med lite fruktsocker. I en annan skål rörde jag ihop 3 äggulor med lite florsocker. Sedan mixade jag  frysta jordgubbar. Inte världens lättaste, men det gick. Blandade ner jordgubbar och kokosflingor i grädden. Sedan ner med äggulan och till sist äggvitan. In i frysen. Tänk på att ta ut glassen i god tid. Den kan vara lite isig, gör sig bäst om den får tina upp lite. Serverades idag med varma jordgubbar.

Superbra vardagsglass. Barnen är så tunna, kan behöva lite grädde. Men socker behövs ju inte direkt, och framför allt inte innan läggning på vardagar. De glassar jag själv gör gör jag med ytterst lite socker, om de inte ska göras till fest förstås. Sedan är det ju så klart socker i grädden också, så gör man på smaksatt grädde får man vara ännu lite snålare på sockret.

Vilmer ville gärna lura till sig lite till, med argumentet att det ju inte var så onyttigt. Men spar vi nu har vi lite till fredagsmyset också. Men då lyxar vi kanske med riven choklad på istället.

Har du något gott förslag på ”hemmaglass”?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Jordgubbsglass med kokos

  1. Elin
    10 mars, 2011 at 20:54 (13 år ago)

    Vaniljkesella blandat med hallon, och sen i med det i IKEA:s glasspinneformar. Supergott!

  2. Hanna
    11 mars, 2011 at 17:01 (13 år ago)

    Ska provas också.

Leave a Reply