Kallrökt lax i en sås till ris/bovete

Vi jobbar oss igenom alla rester. Idag blir det en sås på den kallrökta laxen som var kvar. Skar laxen i små bitar, liksom paprika och purjo och hade också ner hericot verte. Stekte ett litet tag och hällde sedan på creme fraisch och lät puttra ett par minuter. Kryddade med lite citronsaft, örter, svartpeppar och salt.

Till det 50/50 bovete och basmatiris.

Tänkte nog att barnen skulle vägra, men icke. Noria åt sig mätt, Vilmer tog om. Varm paprika är ingen favorit för honom, men vad gör det om han petar ur dem när han äter både lax och hericot verte. Efter en så bra middag får man efterrätt, mer om det senare.

Maten hällde vi upp i vår nya skål. Vi har alldeles för mycket udda grejer här hemma. Därför slog jag till idag på Thuns och köpte en lagom stor skål i samma serie som våra vardagstallrikar och assietter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply