dec
2014
Kaka med kokos, kanel och choklad, glutenfri och lchf
Fredag! Idol-final! Efter träning! Redan när vi kom hem förberedde jag kvällens fika. Den kändes lite viktig eftersom vi skulle äta väldigt enkel middag. Sedan for jag iväg till gymmet en sväng. Darrar så om fingrarna att jag måste vila dem mot bordskanten för att kunna skriva. Kakorna blev jättegoda. Lite kladdiga, med juliga smaker.
3-4 msk kokosfett
25-30 gram smör
2 ägg
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 msk raw kakaopulver
1 dl sukrin melis
1 dl kokos
1 dl mandelmjöl
6 droppar Nutri-Nick steviadroppar med mandelsmak
1 tsk bakpulver
1 tsk psylliumfröskal från Helhetshälsa
50 gram smält mörk choklad
Smält smör och kokosfett. Rör ner kakaopulver, steviadroppar och sukrin melis. Knäck i äggen och rör ner kokos, mandelmjöl, psylliumfröskal och bakpulver. Fördela i 4 små ugnsfasta formar. (Rippla ev lite smält choklad ovanpå). Grädda ca 16-18 minuter i 150 grader. Servera med något gott (vi tog lite vaniljkvarg med kanel på)