Kantareller till frukost

När vi hade handlat såg jag kantareller utanför citygross, kunde itne låta bli. Egentligen är det mesigt att köpa kantareller, så himla stadsmänniska. Jag är ju lantis och har väl aldrig i mitt liv köpt svamp innan jag flyttade till stan. Men utan sällskap av pappa och med alldeles för lite tid blir det ingen svampplockning. Pappa skulle ut idag, men jag hinner inte följa med. Med lite tur kommer han med en kasse imorgon 🙂 Han plockade förr i världen mer svamp än han hann ta rätt på, så han brukade hänga kassar på folks dörrar, tidigt i gryningen. Ett tag käkade han gratispizza på pizzerian också eftersom han försåg dem med svamp någon helg!

Smörstekta kantareller, stekt tomat från trädgården, med parmesan på och en äggröra gjord på 3 ägg, några matskedar vispgrädde och lite salt, plus smör i kastrullen. Räckte till både mig och Jan.

Att livsmedel som innehåller få kalorier i förhållande till andra näringsämnen kan underlätta viktminskning har man sett tidigare. I en ny undersökning tittade man på hur svamp påverkar antalet kalorier vi äter när det fick ersätta biff. Svamp har just väldigt låg kaloridensitet. Totalt under dagen åt man färre kalorier de dagar förrätten gjordes av svamp. Nyfiken vital

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply