Kantarellsoppa med ädelost

Gick igenom kylen och kokade ihop en soppa på spiken jag hittade.

2 potatisar i småbitar
1/2 rödlök i klyftor
vatten så det täckte

Detta fick koka en stund innan jag la ner

2 dl förvällda höstkantareller från frysen
Ett par nypor med flingsalt med karljohanssmak

När potatisen var mjuk fixade och sedan kokade jag upp med:
2 msk vitt vin (Fair and square, bra matvin som duger att smutta på också)
Grädde
Färskost från President, med blåmögel (finns inte med på hemsidan, konstigt!)

På tallriken la jag sedan en klick av osten, några upplösta torkade kantareller och rågknäcke från Vilmas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Kantarellsoppa med ädelost

  1. Fröken M
    26 januari, 2012 at 11:53 (13 år ago)

    Åh, det lät riktigt gott ! jag kanske skulle koka ihop en soppa på trattisarna som bara ”står” här hemma och väntar !

Leave a Reply