25
jan
2012
jan
2012
Kantarellsoppa med ädelost
categories: Mat
Gick igenom kylen och kokade ihop en soppa på spiken jag hittade.
2 potatisar i småbitar
1/2 rödlök i klyftor
vatten så det täckte
Detta fick koka en stund innan jag la ner
2 dl förvällda höstkantareller från frysen
Ett par nypor med flingsalt med karljohanssmak
När potatisen var mjuk fixade och sedan kokade jag upp med:
2 msk vitt vin (Fair and square, bra matvin som duger att smutta på också)
Grädde
Färskost från President, med blåmögel (finns inte med på hemsidan, konstigt!)
På tallriken la jag sedan en klick av osten, några upplösta torkade kantareller och rågknäcke från Vilmas.

Fröken M
26 januari, 2012 at 11:53 (13 år ago)Åh, det lät riktigt gott ! jag kanske skulle koka ihop en soppa på trattisarna som bara ”står” här hemma och väntar !