Kex med sesammjöl och fibermix från Urtekram

20140714-184416-67456912.jpg

I mitt senaste paket från Bodystore fanns fiberbakblandning och sesammjöl. Dessa två fick följa med i dagens kexperiment.

Jag kände mig fram lite och tog en ingredens i taget, och så här slutade det denna gång. Det fick stå och dra ihop sig lite innan jag spred ut det på en plåt. 175 grader, ca 10 minuter innan jag tog ut och skar i bitar. In i ugnen igen tills de var torra. Jag vände efter en stund. Jag har provasmakat lite och inser att dessa blir perfekt till någon god ost ikväll 🙂

2.5 dl fiberbakblandning från Urtekram
1 dl sesammjöl från MindreSocker
2.5 dl pumpafrön
1 dl ekologiska sesamfrön
salt
1/2 vispat ägg
1 dl vatten
1 tsk fiberhusk

Fiberbakblandningen från Urtekram innehåller ekologiska havrekärnor, enkornsflingor, linfrön, majsflingor, hampafrön och chiafrön. Kostar 27 kr på Bodystore.

Sesammjölet från MindreSocker är glutenfritt och passar fint i bakning av bröd och kex. Det är fiber- och proteinrikt. Kostar 49 kr på Bodystore.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply