Kex med sesammjöl

20140625-161046-58246418.jpgIdag testar jag en för mig ny mjölsort. Sesammjöl, ett glutenfritt mjöl med mycket protein och fibrer men bara 6% kolhydrater. Påsen kostar 49 kr på Bodystore.

1.5 dl vatten
1 ägg
en nypa salt
1 tsk fiberhusk
1 tsk chiafrön
2 tsk krossade linfrön
2 tsk hela linfrön
2 msk pumpakärnor
2 msk solroskärnor
2.5 dl sesammjöl

Låt svälla en stund. Sprid ut på bakplåtsklädd plåt. Strö över örtsalt/kryddblandning. Grädda i 175 gradig ugn, ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och skär i bitar. Grädda vidare och vänd några gånger tills du är nöjd med kexen konsistens.

De uppskattades av barnen också, som var sugna på något gott när vi kom hem från friidrotten. Det bästa med riktigt aktiva dagar är att man kan unna sig en riktigt slö eftermiddag. För min del är det kaffe och bok i lurarna. Barnen vilar, kollar film och läser bok.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply