Kladdkaka med maränger och kakaonibs

IMG_9933 (Large) IMG_9934 (Large)

I morse gjorde jag en variant av kladdkaka till eftermiddagsfikat. Jag blev lite skeptisk när den var klar, men den var god och barnen har velat ta om vilket väl är ett bra betyg.

Jag hittade ett recept av Leila Lindholms kladdkaka som jag utgick lite från i början. Men ändrade om en hel del redan från start insåg jag sedan.

Jag vispade:

1 dl farin
2 dl strösocker
3 ägg

Jag blandade sedan i:

2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

50 gram smält smör
1/2 dl solrosolja
3 msk sirap

Rörde sedan ner 2-3 msk hackade kakaonibs och 5 smulade hemmagjorda maränger. Sedan grädde jag 25 minuter, först i 175 grader och nånstans i haltid vred jag ner till 150 grader. Efter gräddning smulade jag på lite mer maräng och till det serverade jag hemmagjord italiensk glass, jordgubbar och hallon.

Det blev en mysig fika, som det alltid blir med Matilda. Vilmer var glad åt att få spela lite med Noah. Dessutom fick Vilmer ett gäng fina shorts och andra plagg av Noah, och Matilda fick en solkräm av mig som tack : )

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply