Kladdkakans dag- en lite nyttigare kladdkaka med sukrin, raw kakaopulver, kokos mm

20141106-194511-71111767.jpg

Det är kladdkakans dag imorgon! Inte mig emot, fredag och allt! Jag gjorde en klassisk kladdkaka och så gjorde jag en nyttigare variant med några av mina nya grejer.Jag var lite rädd att inte hinna imorgon, så de görs idag och så får de stå sig till imorgon. Jag hoppas de är goda då, när grannbarnen, och kanske deras föräldrar får smaka. Jan har fått smaka nu och godkände direkt.

100 gram smör
2 msk kokosfett
1/2 msk fiberhusk
2 krm vaniljpulver
3 ägg
1/2 dl grädde
1.5 dl sukrin
1 msk agavesirap
1 dl grovt kokosmjöl från Urtekram
4 msk raw kakaopulver från Go for life
1 dl mjöl (mandel, kokos eller vetemjöl)

Jag smälte smöret och kokosfettet och hällde på grädden. Knäckte äggen ner i smöret och fyllde på med övriga ingredienser och rörde lätt. Sedan ner i form och gräddades 20 minuter i 150 grader. Måtten är lite ungefärliga. Jag tog helt enkelt lite i taget av kokos, mjöl och fiberhusk tills jag tycke det kändes som en jämn smet. Den är ganska tunn, rinnig, men blev ändå en kladdig men fast kaka.

Sukrin är ett alternativ till socker. Just det här är utvunnet från sockeralkoholen erythriton. den är kolhydratfri och inte heller kalorier. Just denna variant är ny för mig. däremot har jag provat Sukrin melis förut, som är mer som florsocker.

Vaniljpulvret använder jag mycket. Det är ett bra sätt att dra ner på sockret tycker jag. Jag byter alltid ut vaniljsocker till vaniljpulver. Mycket smak. Passar utmärkt i tex pannacotta.

Kakaopulvret är en nyhet för mig och lär bli en favorit. Jag var tvungen att smaka på den som den var och den smakar verkligen kakao. Som pulveriserade kakaonibs ungefär. Ekologisk och sockerfri.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply