sep
2015
Knäckig äppelpaj med sukrin gold och mandelmjöl
Svärföräldrarna var här på en enkel födelsedagsfika för Vilmer, så här dagen före. Vi bjöd på knäckig äppelpaj. Jag ville göra en utan vanligt mjöl och vitt socker, och provade mig fram lite. Den blev jättegod! de är vana att äta nästintill sockerfritt pga svärfars diabetes så det är alltid kul att knåpa ihop något som alla kan äta, men att det ändå ska smaka gott. De fick med sig lite sukrin och sukrin gold hem att prova, eftersom de inte testat förut. Det blev en trevlig fika. Vi kunde till och med sitta ute. det brukar faktiskt nästan alltid vara fint väder när Vilmer fyller år, så vi hoppas på en repris imorgon.
Till 6 personer
4 äpplen
kanel
1.5 dl mandelmjöl
3 dl havregryn
1 dl sukrin gold
1 dl hackade hasselnötter
125 gram smör
1/2 dl agavesirap
1 dl kokoschips
1 tk bakpulver
Skala äpplen och lägg i smörad form. Krydda med kanel. Smält smöret. Rör ner alla ingredienser och bred på äpplena. Grädda i 175 gradig ugn ca 20 minuter.
