Oljor från Kneipp

Just nu sitter vi och tittar på Pengarna på bordet. Barnen är så intresserade att jag inte kan skicka dem i säng. De får kolla klart och så blir det stört i säng sedan. En kväll överlever de nog utan godnattsaga 🙂 Båda har nya berättelser på Mp3 att lyssna på.

En skön avslappnad måndag här hemma. Barnen fick titta på Modig, som vi hyrde på Headweb igår. Man hyr 24 timmar, så vi såg en gång igår och de ville gärna se idag också innan tiden gick ut. Sedan åkte Jan och Vilmer på simskolan och jag och Noria gick till bokbussen. Lika kalla som förra måndagen slängde vi oss sedan i badet. Vi öppnade en ny förpackning till vårt bad. Noria blev så glad över den blå oljan. Den kommer från Kneipp och låg i min låda från Bodystore. Just den verkar ha utgått men det finns många härliga oljor hos Kneipp. Den med eukalyptus har troligen ungefär samma effekt så här i förkylningstider. Vi satt där och andades in, käkade sharonfrukt och choklad och skrubbade varandra på ryggen.

När Vilmer var nyfödd trodde jag att allt som det stod barn på var mer eller mindre okej. Sedan började jag läsa på och blev mer kritisk. Jag minns att tidigt fick tipset från vår bvc-sköterska att använda vanlig olivolja i badet- naturligare och billigare. Sedan dess har det kommit många produkter med naturliga oljor.

Mineralolja heter ofta Paraffinum Liquidum eller Vaselin och undviks alltså i den här familjen. Den täpper igen porerna och rubbar alltså den naturliga återfuktningen. Den lägger sig som en hinna på huden, så det känns så lent och fint så, men fungerar bara för stunden. Den innehåller ju, i och med sin onaturliga framställning, inga vitaminer eller bra fetter. Mineraloljor finns i många av de vanliga märkena för barn. Jag har dock hittat många bra märken helt utan mineraloljor och Kneipp är ett av dem.

En av de andra recensenterna har en tävling med just Kneipp hudolja och badolja. Tävlingen hittar du här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply