Knyt hos grannen

  

  

Vi hade Susanne och barnen över på prat och lek på eftermiddagen och Susanne frågade om vi inte skulle äta ihop. Mycket trevlig idé. De gjorde sitt och vi gjorde vårt och så delade vi hej vilt.

Jag gjorde fyllda champinjoner:

Champinjoner som jag drog foten av. Marinerade en stund i chiliolja, pressad vitlök och soja. Fyllde dem med en röra på riven lagrad ost, creme fraisch och färsk oregano och basilika.

En röra på fetaost, creme fraisch och rödlök, fläskkarré, sallad med basilikaolja och salig blandning och så färskpotatis på spett.

Kokt potatis som jag penslar med olivolja, färska (eller frysta) kryddor, idag med basilika och oregano, pressad citron och sedan kryddas rejält med flingsalt. Det är en riktig sommarfavorit.

Susanne och Johan hade goda kycklingspett, färskgrillade majskolvar, god potatis i ugn med persilja och så gott kaffe med riesenchoklad efteråt och melon till barnen. Riktigt god middag och trevligt sällskap!

Nu blir det film! Av en slump såg jag att ”En blomma i Afrikas öken” finns  som film nu. Jag har läst boken, och den är mycket bra och gripande.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply