Kokt fänkål med varma tomater och god röra

IMG_9357 (Large)

När jag stod på crosstrainern idag lyssnade jag på en bok jag nyligen hittade på bokbussen. Jag lyssnar sällan på  musik när jag tränar utan vill ha en enkel deckare att lyssna på. Den här boken passade för ändamålet.

Maken till Irene Huss i boken stod och lagade mat i ett av kapitlen. Kokt fänkål som han slungade i salt smör. Jag blev så sugen på just precis det, och kom på att jag beställt en fänkål i Mathemsleveransen igår. Om Jan hade stått och fixat den så när jag kom hem hade jag blivit lite skraj! Det gjorde han inte utan jag tog itu med det själv medan han fixade det andra, rester från igår i en pytt. Alltså svartris och skinkstek.

Jag kokade fänkålen i mindre bitar i ca 8 minuter. Under tiden stekte jag vitlök och scharlottenlök. Sedan hade jag ner fänkålen liksom tomater i bitar. Det fick steka i pannan med lite extra citronolja i någon minut bara. Sedan kryddade jag med örtsaltet med ramslök som är så underbar. Enkelt och gott!

Till pytten och grönsaksröran hade vi en creme fraiche blandad med curry, gurkmeja och spiskummin.

Äter du fänkål? Vad gör du med den i så fall, ge mig tips!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply