okt
2012
Kokt torsk med äggsås, couscous och hericot vertes
Fisk till middag idag eftersom jag hittade fin torskrygg på Ica Maxi i lördags. Innan jag var klar hade jag kladdat ner 2 skärbrädor, 3 kastruller, en stekpanna och massor med knivar och skedar, men gott blev det.
Började med att ställa fullkorncouscous att svälla. Det tar 20 minuter, lika delar vatten och couscous + lite god lantbuljong. Kokade också 2 ägg under tiden.
Kokade sedan upp vatten, fiskbuljong och gurkmeja och lät sedan torsken koka där i tills den var genomkokt.
Värmde upp mjölk med lite mjöl och sedan på med grädde och mjölk, efter behag + lite salt och vitpeppar. När det tjocknat la jag ner äggen.
Värmde god olivolja i stekpanna och fräste en finhackad vitlöksklyfta, skivad fänkål och hericot vertes. Stekte ganska hårt så det blev lite kanprigt i vitlöken innan jag saltade och rev på parmesan.
I med olivolja i couscousen och servera. Restaurangmat, sa Jan när han kom hem och det är väl ett schysst betyg. Barnen uppskattade också maten, speciellt couscous tyckte Vilmer och äggsåsen, tyckte Noria.
