Kokt torsk med äggsås, couscous och hericot vertes

20121022-184454.jpg

Fisk till middag idag eftersom jag hittade fin torskrygg på Ica Maxi i lördags. Innan jag var klar hade jag kladdat ner 2 skärbrädor, 3 kastruller, en stekpanna och massor med knivar och skedar, men gott blev det.

Började med att ställa fullkorncouscous att svälla. Det tar 20 minuter, lika delar vatten och couscous + lite god lantbuljong. Kokade också 2 ägg under tiden.

Kokade sedan upp vatten, fiskbuljong och gurkmeja och lät sedan torsken koka där i tills den var genomkokt.

Värmde upp mjölk med lite mjöl och sedan på med grädde och mjölk, efter behag + lite salt och vitpeppar. När det tjocknat la jag ner äggen.

Värmde god olivolja i stekpanna och fräste en finhackad vitlöksklyfta, skivad fänkål och hericot vertes. Stekte ganska hårt så det blev lite kanprigt i vitlöken innan jag saltade och rev på parmesan.

I med olivolja i couscousen och servera. Restaurangmat, sa Jan när han kom hem och det är väl ett schysst betyg. Barnen uppskattade också maten, speciellt couscous tyckte Vilmer och äggsåsen, tyckte Noria.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply