Köttbullar i ugn

Det blev inte så mycket socialt idag, och då blir jag lätt rastlös. Då måste jag laga mat och baka, bunkra och frysa in! Jan var och handlade på förmiddagen, så vi har fixat en massa annat bra också, tex satt upp en skohylla på vinden åt alla loppisskofynd. Tätat en packning så jag slipper ligga och få agg över droppet om nätterna. Han handlade mat också, så jag ahde lite att laga på.

Började med köttbullar. Vi har verkligen inga krav påoss inför julmaten. Vi äter en lunch här och vi tar lite lite enkelt. Men hemmagjorda köttbullar vill jag ha i alla fall. Köpeköttbullar är verkligen sistaminutenmat här hemma, som vi sällan äter. Om man kan få 1 kg färdiga köttbullar för 29 kr- då undrar jag vad de har i!

Jag lagar sällan köttbullar så för en gångs skull kollade jag recept. Man kan ju inte smaka sig fram riktigt utan det man hade i färsen, är det som köttbullarna smakar. Annan mat kan man ju parera hit och dit 🙂 Sedan tog jag lite från det ena och lite från de andra recepten och jag tror det blev bra.

1 kg köttfärs
1 riven gul lök som jag stekt lite lite grann
körde dessa med degvisparna en stund.

I en skål bredvid hade jag
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
0.75 dl ströbröd
1 msk kalvfond
1 tsk vitpeppar
1 msk sirap
1 msk honung
2 tsk salt
lite lökpulver
2 tsk stark senap (Fyris senap)

Körde ihop med vispen, rullade och la på smörad plåt. Klara på 20 minuter i 175 gradig ugn. Nu gäller det att kasta dem i frysen, så man inte går och norpar hela kvällen.

Har du gjort några julförberedelser idag?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply