dec
2013
Köttbullar med kryddpeppar till jul, LCHF
Julbordets köttbullar är klara 🙂 Alltid bra att vara ute i tid, även om det inte är massor jag ska fixa. Kraven från vårt sällskap på julafton är inte stort, men jag tycker ju att det är kul att laga mat. Färdiga köttbullar köper vi inte i vanliga fall heller, så varför skulle jag göra det till jul!? Jag provade att göra dem med fiberhusk istället för ströbröd och det blev jättebra 🙂
1 kg nötfärs
2 dl grädde
(1 dl mjölk)
1 msk fiberhusk
2 ägg
1 stor lök
2 krm nymalen kryddpeppar
1.5 tsk salt
1.5 tsk dijonsenap
smör
Blanda fiberhusk med grädde och låt stå 5-10 minuter. Riv löken fint. Blanda köttfärs, lök, ägg, salt och peppar och vispa med elvisp. Späd huskblandningen med mjölk om det blivit för tjockt och rör sedan ner i köttfärsen. Klicka också i senapen och fortsätt vispa tills det blivit en fin smet. Stek i smör. Det blev ca 90 köttbullar.
Nu sk ajag lägga upp receptet på Middagshjälpen också, medan jag ska svara surfa runt för inspiration till nästa rätt att förbereda.
