maj
2012
Köttfärs med dijonsenap och dragon
Vi tog med oss en klasskompis till Vilmer hem idag. De visste inte om det innan jag kom, eftersom jag och mamman bestämt detta under eftermiddagen. De blev jätteglada och har haft kul ihop. Den här gången stannade han och åt middag också.
Jag hade tagit fram köttfärs och ville göra någon variant av familjens köttfärsfavorit. Snabbt går det ju, under 20 minuter för god sås. den gick hem hos alla barnen också, som tog om och mumsade 🙂
Stekte en stor vitlöksklyfta i smör och la ner köttfärsen och en halv gul lök i småbitar. Sedan saltade och pepprade jag. Hällde ner en burk creme fraish som jag blandad ner 1 msk dragon och några teskedar dijonsenap i. Vågade inte ta i så hårt med senapen eftersom jag inte visste om det gillades. Lät koka ett tag innan jag hällde ner en burk majs och lite soja. Majs brukar vi inte ha i, utan brukar ta oliver, men gul majs är fint!
Fullkornspasta och morotsstavar till.
