feb
2013
Köttfärspanna med Kryddor från Rosengård.
Jag anmäler mig då och då till Smartson tester, och just nu är jag testpilot för Kockens ”Kryddor från Rosengård”. Jag fick välja en av påsarna och valde då den med indiska smaker, ”kofta masala”. Jag tycker mycket om indisk mat, något jag lärde mig i England när jag bodde 10 månader hos Ian och Pinky. Pinky är född i England av indiska föräldrar och även om det mest var Ian som lagade mat så blev det mest indiskt.
Vi har en lugn söndagskväll här nu. Jag har varit på me and i-party hos grannen, och köpte ett par svarta mysbyxor till Vilmer från fyndlådan. Sedan körde Jan hem Vilmers kompis och tog barnen med sig till COOP för att handla och hämta ut paket. Under tiden jobbade jag undan lite till, och kan nog hålla mig lugn resten av kvällen.
Det blev en sen middag, så där som det lätt blir när man hunnit ställa om dygnet lite. Det blev en snabb men smakrik köttfärspanna.
Lök och köttfärs stekt i smör. Kryddade med kryddblandningen och lite salt. En burk creme fraiche, blandade bönor och majs. Till det fick barnen pasta medan jag åt keso till istället.
Det är tryck i den kryddblandningen, goda bekanta smaker som vi nog redan har de flesta i kryddhyllan, men lagom sammansatta. Jag brukar inte köpa färdiga kryddmixer, eftersom många innehåller annat än bara kryddor- smakförstärkare, ämnen för att förhindra klumpar mm. Vad jag kan se är det bara kryddorna i denna.
jag älskar att prova nya saker (nähä, tänker ni- det har vi aaaldrig märkt!) och gör du det samma tycker jag att du ska kolla in Smartson.
