aug
2013
Köttfärspanna med lakrits och dragon
Jag hade dragon kvar från igår, och dragon är gott med dijon, så det fick bli det idag också! Sedan förstärkte jag dragonsmaken med lakrits, smaker som ju påminner lite om varandra. Snabbt, gott och ganska nyttigt om man väljer fullkornsris (eller quinoa eller annat gryn till, eller bara en sallad).
750 gram köttfärs
1 gul lök
Bladen från två långa dragonsträngar
ca 2 msk persilja
1.5 tsk lakritspulver
1 msk soja
1 tsk gurkmeja
1 dl creme fraiche
2.5 dl grädde
salt
peppar
Fullkornsris och så plocksallad från sandlådan och de småtomater Tina hade med sig 🙂 Rött vin som vi köpte från Cinderellakryssningen passade fint till. Torres Gran Sangre de Toro, som också har inslag av lakrits.
Lakritspulvret (och faktiskt också dijonsenapen) kommer från Kung Markatta. Det är just 20 % rabatt på hela Kung Markattautbudet på Bodystore. Jag ska kicka iväg en beställning på det, och lite annat, i helgen 🙂