dec
2010
Köttfärspanna med paprika, morot och vita bönor
Idag blev jag inte diretk munter när jag tittade in i kylen. Vi har skafferiet fullt med grejer, men inga färskvaror och väldigt lite i frysen. Så jag gjorde som jag brukar. Börjar i ena änden och så får man se var man hamnar. Kokade ris, rev morot och en lök, skar paprika och purjo. Sedan hittade jag en bit köttfärs i frysen. Allt det fick stekas ihop. Sedan kryddade jag med 1 tsk sambal oelek, några matskedar tomatpuré och salt och hällde på mildas creme fraisch och lite grädde. Bara så pass att det blev kladdigt, inte så det blev en sås. Och så i med röd thaicurry. Och till sist stora vita bönor.
Vill inte åka och handla, det är för kallt! Det får bli skafferitömning istället.
Baljväxter ger mycket protein men också järn, kalcium och B-vitaminer. Att tillsätta kokta kikärter, vita bönor eller någon annan baljväxt till en sallad kan hjälpa till att fördröja upptaget av andra kolhydrater i samma måltid. Ju mer hela bönorna eller ärterna är, desto långsammare höjer de blodsockret och då blir GI-värdet automatiskt lägre. Mättnadskänslan blir dessutom längre. Gi viktkoll

Carina
2 december, 2010 at 10:20 (14 år ago)Men gott så det förslår… Brukar själv göra likadant så jag vet hur gott det blir! Mums