Köttfärspanna med puylinser och lakritspulver

IMG_1837Förutom träning och mysiga aktiviteter med barnen så står matlagning rätt högt på listan över saker jag vill lägga tid på när jag är ledig. Igår kväll gjorde jag klart denna kvälls middag, både för att jag hade tid och för att köttfärsen behövde tillagas.

Igår hämtade jag ut ett paket från Bodystore, som bland annat innehöll Puylinser från Urtekram. Dessa ville jag prova direkt. Familjen åt nu ikväll medan jag tränade. De hade uppskattat det mycket, och jag måste säga att det smakade gott efter träningen, med rödbetor med fetaost och olivolja till.

600 gram köttfärs
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
400 gram krossade tomater
ca 1 dl rökt skinka i småbitar
2 dl nykokta puybönor
1.5 tsk lakritspulver från Kung Markatta
2 tsk chiliflakes från Urtekram
salt
1 msk kalvfond
2 msk vitt vin (hade jag haft rött hade jag tagit det istället 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply