Köttfärssås med ädelost, rödvin och lakrits

Jag är så hungrig numera. Inte så att jag äter mindre eller sämre, jag är bara hungrigare. Vad beror det på då helt plötsligt? När jag kom hem idag var jag vrålhungrig så det blev en tidig middag. Jag och Jan lagade ihop och provade nya smakkombinationer. Det blev gott! Vi hade rödvin kvar i flaskan från i lördags. Vi hade också en bit ädelost som nog behövdes ätas upp.

Köttfärs, gul lök och vitlök stektes.
Sedan hällde jag på en skvätt vispgrädde så det täckte köttfärsen.
1 msk soja, 3 msk rödvin, 1.5 dl riven ädelos och 2 tsk lakritspulver och lite salt.

Pasta till detta liksom en enkel sallad på riven morot och rivet äpple, och ett litet glas rödvin till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Köttfärssås med ädelost, rödvin och lakrits

  1. Jessica
    17 december, 2012 at 20:09 (11 år ago)

    Du testar så spännande smakkombinationer! Du skulle nog kunna koka soppa på en spik du… 🙂

    Här hemma gjorde jag idag ”Hannas färsgryta” som jag kallar den.. (den med dragon o dijon bl a). Grymt god!

    Kram

Leave a Reply