Lammfärsspett med spiskumminsås

Typisk fredagsmiddag, med mat som tar lite tid och som an läggas upp fint. Vi äter då lite senare och väntar in Jan som jobbar till halv 6. Barnen får en tidig fredagsmysglass, så de står sig ett tag.

Sista maträtten i middax-kassen blev det. Köttfärsspett med potatis, palsternacka och körsbärstomater i ugn och en kall spikumminsås till. Jag försökte att inte ta så många potatisklyftor och satsade på spettet istället.

Spetten gjorde av lagom mycket köttfärs, en riven gul lök, 3 vitlöksklyftor, cayennepeppar, salt, peppar och 1 dl finhackad färsk bladpersilja. Det rullades till avlånga korvar och så stack jag grillpinnen igenom. 25 minuter i 225 grader. de fick dela ugnform med grönsakerna.

Såsen var en simpel och god en. Ekologisk creme fraisch som blandades med lite mer än 1/2 msk mortlad och rostad spiskummin. Rostade i lite olja i en liten stekpanna. Hade med tzatziki hem från jobbet också, eftersom det blev mycket över och det skulle inte hålla sig över helgen. Och så slängde vi in halloumi i ugnen också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply