Köttfärssås med grönkål, oliver och ajvar

IMG_0922 (Large)

Det är bra att köra ner allt i samma gryta, tycker jag! Och Noria med, som höll med om att det mesta smakar bra om det är ihopblandat. Vi hade massor av grönt hemma, så det fick gå ner i grytan.

800 gram nötfärs
3 blad grönkål
2 nävar spenat
3-4 msk stark ajvar
1 dl krossad tomat med basilika
1.5 dl grädde
gröna oliver
1 gul lök
smör

Jag stekte köttfärsen först. Sedan stektes lök och grönkål riven i mindre bitar. Jag klickade ner ajvar och rörde om och sedan ner i grytan med köttfärsen. På med grädde, tomat och lät puttra ett bra tag innan jag la ner spenaten och olivern.

Barnen fick råris med smör till detta, medan jag nöjde mig som det var med lite extra spenat vid sidan om bara. Och det är jag glad för. Det är inte svårt att dra ner på kolhydraterna längre- sugen är inte lika stort. Snart kanske jag lägger in en växel till och ser till att träna mer 😉

Nu blir det kaffe på maten och sedan en sväng till bokbussen. Trevlig måndagskväll på dig!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply