Kräftor till middag

Första kräftorna för i år uppätna. Så gott, jag älskar kräftor. I år blev det turkiska kräftor, som var så där salta som jag vill ha dem. Mjuka i skalet, så min stackars ömma käke klarade av det. De fick nog inget toppbetyg,( men det såg vi först efteråt) men de dök så bra till oss så! Noria gillade dem också, som surplade så det stod härliga till. Vilmer var väl så där förtjust. Han gillar kräftor egentligen, i mat och så men inte så intresserad. Han gillade dock formen på dem, och lekte lite och snackade på om klorna.

det blev riktigt trevligt. Jag har fikat med den familjen en gång hos dem och sedan har mamman i familjen varit här och lekt en gång, men annars har vi aldrig umgåtts. Det var han som föreslog kräftätning här i veckan och vi såg till att verkligen se till att boka in det också.

De hade med sallad, cider och chokladmousse. Jag gjorde västerbottenspaj och focaccia, vin och varsin liten snaps. Det där med snaps är inte min grej, men en liiiten går, om jag inte druckit massor med vin innan 🙂

Tjejerna dansade, klädde ut sig och bjöd på uppvisnig. Vilmer lekte i sandlådan eller spelade spel. En trevlig kväll som startade på eftermiddagen och avslutades i lagom tid strax efter 21.

Det blir nog kräftor en gång till i år i alla fall. Vi har pratat om att äta med pappa, Carro och Henke- måste bara se till att boka in det nu när både Jan och Henke börjar jobba igen och tiden blir knappare.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Kräftor till middag

 1. Victor
  7 augusti, 2011 at 22:58 (11 år ago)

  Bli inte ledsna med såg just på webben att kinesiska grossistföretag säljer kräftor som djurfoder för 1,60 kilot och stora av högsta kvalitet (levande) för restauranger för 26,00 per kilo.
  Kul att veta när man handlar i butik i Sverige.

 2. Kräftkungen
  10 augusti, 2011 at 10:26 (11 år ago)

  Det är väl olagligt att importera levande kräftor till Sverige!?

 3. Hanna
  10 augusti, 2011 at 11:01 (11 år ago)

  Importera några kräftor hade jag inte tänkt 🙂

Leave a Reply