Kräftskiva

IMG_9742 (Large)

Samma stund som vi kom hem från kryssningen gick vi över till huset längt ner på gatan där det precis var dags för kräftskivan. Med mig hade vi kräftor så klart, men också en paj med västerbottensost, bacon, kantareller och purjo. En variant av en annan jag gjort förut. Vi tog det riktigt lugnt med vinet och snapsen. Det var för varmt, helt enkelt. Satsade på vätskebalansen först, med kokosvatten. Jag fick några sådana från Ecoliving förut och häromdagen kom ett paket från Bodystore, där det fanns två också. Verkligen perfekt vid ett sådant tillfälle. Välkyld är den riktigt god! Jag har en kvar i kylen, en med ananassmak, och den ska jag prova med is och någon annan dryck sedan. Vad det mer fanns i det fina paketet från Bodystore får jag nog anledning att återkomma till 😉

Det var trevligt att sitta ute med grannarna. Massor av barn är det ju på gatan nu, full fart på bobbycars och sparkcyklar 🙂

Pajdeg:
100 gram smör
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0.5 dl grovt rågmjöl
2 msk olivolja
1 msk Vatten
lite salt

Fyllning:
Bacon
Kantareller
Purjo

som jag stekt tillsammans utan kryddor

Äggstanning:

2 ägg
2.5 dl riven västerbottensost
2 msk grädde
nästan 2 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
cayennepeppar

Några tomatskivor som en blomma i mitten 🙂

Pajdegen gräddade jag först i ca 10 minuter i 175 grader. Sedan behövde pajen ca 30 minuter i 175 grader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply