Kvällssmoothie med strandnypon

IMG_0783 (Large)

Noria piggnade till snabbt. Hon hade måttlig feber i lördags, men var feberfri men lite trött igår. Det blev en riktig vilodag, med mycket film och massor med nyttigheter. Vi hade sedan en reservplan- Carro erbjöd sig att ta Noria om hon skulle behöva vila mer. Men hon vaknade pigg och vi vill så klart att hon kommer iväg till skolan om hon kan. Och det kunde hon, full fart idag 🙂

Det har regnat under kvällen och varit mörk och grått. Vi har bara varit hemma, sett film, lekt, gjort lite läxa. Sedan sprang jag snabbt upp till bokbussen för att hämta en bok jag visste låg och väntade på mig, och bytte några cd-sagor till Vilmer.

Nu kollar vi på Idol och barnen får kvällsfika. Idag kom ett nytt paket från Helhetshälsa till mig, i egenskap av att vara deras ambassadör. Den här gången var det Strandnypon i paketet, och valt just för c-vitaminerna. Antioxidanter har vi rätt mycket kvar, så mer c-vitaminen till barnen och hösten verkade lockande.

Den användes direkt, i kvällens smoothie. Jag gör ofta en liten rackare att ta till mackan/frukten, men sällan mer än 1 dl var.

Till 2 barn

2 dl solhavre
1/2 liten banan
2 tsk strandnyponpulver
1 msk smält ekologiskt kokosfett

Strandnyponpulvret är tillverkat av ekologiskt producerade nypon från Chile. Pulvret tillverkas av hela nyponen, endast frukthåret har tagits bort. Nypon är naturligt en C-vitaminkälla och galactolipider, som har antiinflammatiorisk verkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply