Kyckling fylld med färskost, soltorkade tomater och färska kryddor


En typisk one thing lead to another-middag i vår hem. Vi kom på att det var länge sedan vi åt kyckling, så medan jag frostade av frysen tog jag fram några filéer. När de tinat lite skar jag dem så de blev tunnare. I kylen hittade jag soltorkade tomater, i grysen hittade jag rosmarin och oreganor från sommarens trädgård och så hade jag lite cream cheese kvar. Detta blandades ihop och lades på skivorna med kyckling. Jag rullade ihop dem och satte en tandpetare i.

Stekte i lite smör, saltade och hade på lite paprika och la sedan in i ugnen. Resterna av röran la jag i stekpannan så kryddorna sögs upp, på med lite grädde, lite vitt vin och så hällde jag det på kycklingen  ugnen efter ca 10 minuter. Lät stå några minuter och puttra i ugnen.

Till detta hade vi chilispagetti, som vi fått av Carro och Henke för länge sedan.

Det blev så gott! Liten skvätt vitt vin till också, Fair&square. Egentligen köpt förut för att ha till matlagning, men det är ett ganska gott vin att dricka också. När jag såg reprisen på Sveriges mästerkock häromdagen kom jag på att jag ska börja fylla och rulla in saker 🙂

Vad åt du idag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply