Kyckling i sås med vin och ramslök

När jag hade min tjejmiddag fick jag ett sött litet kit av Jessica. Salig blandning och örtsalt med ramslök från Renee Voltaire. Jag älskar Renee Voltaires produkter, älksar smakerna, det naturliga och förpackningarna. Jag ger ofta bort dem själv när jag har anledning. Salig blandning har jag haft hemma förut, och tycker mycket om den. Går att använda till så mycket och kan förvandla även den tråkigaste salladen. Men örtsaltet med ramslök var ny för mig. Mycket smak, både av ramslök och av vitlök.

Den passade lika fint i dagens kycklinggryta som på mitt ägg i äggmackan igår.

Kyckling i småbitar och mycket gul lök hackad i små små bitar stektes i smör. Sedan hällde jag på 1 dl vitt vin och lät fräsa ordentligt. Sedan ca 1.5  vispgrädde och 0.5 dl vatten. Kryddade med ca 1 msk av örtkryddan. Redde av med lite mjöl.

Vi åt ris till, liksom en sallad med blandade spröda blad, och så kryddade jag med örtkryddan ovanpå allt.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Kyckling i sås med vin och ramslök

 1. SjungandeMamman
  30 december, 2012 at 20:56 (11 år ago)

  Vad roligt att du är med och tävlar! Lycka till!

  Om du inte vinner finns det en tävling till som avslutas 9/1 med ett underbart klockhalsband som vinst.

  Gott Nytt År!

  Eva

 2. Jessica
  30 december, 2012 at 23:02 (11 år ago)

  Kul att kryddan kommit till användning! 🙂 Maten både ser och låter riktigt mumisg ut!

  Gott Nytt År-kramar från Bälinge

Leave a Reply