feb
2015
Kyckling med smakrik balsamicosås
Vi håller i vårt lilla matbytarprojekt med grannen. Det har inte varit många bortfall sedan vi började. I söndags åt vi en jättegod chilli med stora och små bönor. Idag äter de den middag vi åt igår. Det är liksom ofta så vi gör.
Vi hade två förpackningar parmaskinka i kylen och kom då att tänka på en gammal favorit med kyckling och balsamicosås. Så här gjorde jag idag:
Steker bitar av kycklingfilé i smör, svartpeppar och salt. Sedan rullade jag in dem i parmaskinka och la i en ugnsform. Rörde ihop grädde, kycklingbuljongtärning, balsamicopärlor, fryst basilika, torkad oregano, pressad vitlök och lite soja. Och så in i ugn 20 minuter i 200 grader.
Vi hade ris till igår, men bönpasta är säkert också jättegott till!
Apropå bönpasta kom jag på tredje plats i tävlingen hos Jävligt gott och Superkroppen, jättekul!!