Kyckling på fredag

IMG_9569 (Large)

IMG_9579 (Large)

IMG_9580 (Large)

IMG_9583 (Large)

IMG_9587 (Large)

Lugn, skön kväll här hemma. Njuter av god mat och avslappnade barn. Fredag idag, då måste man äta kyckling, i alla fall om man ska tro Kronfågel som har en tävling på instagram. Hashtaggen är just #kycklingpåfredag, och där ska vi snart slänga upp vår kycklingmiddag.

Så himla gott det är med enkel, ren mat. Med grönsaker direkt från trädgården. Med perfekt grillad kycklingfilé. Jag hade marinerat den i medelhavskryddor, olja och lite kokos/lime. Sedan grillade Jan med termometer, och det blev riktigt bra. Avokado, sallad, spenat, tomater, koriander och en röra på creme fraiche, fetaost och kokos/lime blev perfekt till.

Sedan hade vi värsta premiären här, första marshmallowsgrillningen. Jag kan inte minnas att jag ätit det förut, och framför allt inte köpt hem det. Barnen tyckte det var jättemysigt att springa upp till dungen, hitta bästa pinnen och tälja till den hemma. Två stycken räckte för dem, jag nöjde mig efter första 🙂

Nu blir det en kopp kaffe och disk innan vi slår oss ner och kollar på Skärgårdsdoktorn. Den går ju på tv på fredagarna och barnen gillar serien lika mycket som jag gjorde när den gick en gång i tiden. Inget de får se själva, det krävs samtal under och efter programmen.

Vad gör du denna kväll? Och har du också ätit kyckling!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply