Kyckling poch sparris i sås med vitt vin och grädde

IMG_9960 (Large)

IMG_9964 (Large)  IMG_9966 (Large)

Andra rätten i Middax-kassen var också jättegod. Vi såg till att ta fram stora fatet och serverade på. Fatet är från Tunisien och jag gillar det verklgien när vi äter lite mer orientalisk mat, couscous och liknande. Men tilld etta skule det avra härligt med ett stort gammaldags fat, får leta på loppis 🙂 Barnen tyckte i alla fall att det var sådan mat som man får dricka saft till, alltså kändes det lite som fest. Jo, om man lägger upp fint är det lite som fest. Och då måste man ha efterrätt också, och sitta länge vid bordet. Vilket vi gjorde också. Vi kom igång med en massa språklekar, där man skulle svara med att ändra första bokstaven till sin egen bokstav. Kul, kul, tyckte barnen och jag med när vi kom till frågan om bokbussen. Jag hade m som i mamma först och frågade vem som skulle med till mokbussen. Nag, sa Noria, Vag sa Vilmer och Jan svarade pej, jag ska fixa pöket (måste ju tömma inför imorgon).

Len och fin kycklingrätt, enkel att göra men gott och något vi gör om igen.

Kyckling läggs direkt i en inoljad ugnsform. kryddas med salt och peppar och lite mer olja. Sparris vid sidan om, hackad vitlök ovanpå allt och basilika. Häll på 1 dl grädde och 1 dl vitt vin. In i ugnen i ca 180 grader. efter 10 minuter på med mozzarella och in igen ca 10 minuter till.

Koka tagliatelle under tiden. Blanda med sallad och håll varm tills kycklingen är klar. Häll av saften från kycklingen och mixa med stavmixer.

Lägg pastan på ett fat, lägg på sparris och kyckling och häll såsen ovanpå.

HANFOR vid registrering ger dig en fruktkasse på köpet plus prova på-pris!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply