maj
2012
Kycklinggratäng
Idag blev det gratäng till middag. När jag bakar brukar jag försöka laga mat i ugnen, och vice versa. Någon knasig idé om att utnyttja energin liksom 🙂
Stekte 900 gram kycklingfilé i småbitar. Mycket protein, vilket uppskattades av Jan som sprang över 3 mil strax innan. Stekte också en gul lök, en röd paprika och 10-12 champinjoner i mindre bitar.
Hällde på 100 gram philadelphi och en burk milda fraich, några vändor med medelhavskryddekvarnen och en tärning hönsbuljong. Varvade detta med lasagneplattor i en ugnsform och avslutade med två mozzarellaostar i tunna skivor.
225 grader, till det blev gyllenbrunt. Sedan sänkte jag temperaturen och lät stå tills jag tyckte det verkade klart 🙂
Min granne har också börjat blogga, om mat med massor av bra tips baserade på veckans erbjudanden. Ta dig en titt!